Agricultură ecologică

  •  Toate ingredientele folosite în produsele Gadal Tea provin din agricultură ecologică, păstrându-se astfel cât mai sănătoase și mai nutritive.

  • În plus, colecția Gadal Classics conține doar plante cultivate ecologic local – lavandă, codița șoricelului și flori de soc.

  • În agricultura ecologică nu se folosesc pesticide (substanțe care combat dăunători) sau fertilizatori (substanțe care adaugă nutrienți) sintetici. Standardele ecologice permit în schimb biocontrolul dăunătorilor, folosirea pesticidelor naturale (precum piretrină care se găsește în crizanteme) și folosirea fertilizatorilor naturali precum compostul.
    O serie de alte metode sunt folosite pentru a crește productivitatea agricolă într-un mod natural, în armonie cu mediul înconjurător – rotirea culturilor, policultură, folosirea energiei în mod responsabil.
  • Organismul internațional care se ocupă de promovarea agriculturii ecologice este IFOAM (Organics International), cu sediul în Bonn, Germania. Pornind de la regulamentele IFOAM, la nivelul UE s-a creat EU-ECO-Regulation, care înseamnă:
    1. un regulament standard pentru procesul agricol ecologic;
    2. o etichetare standard pentru produsele certificate ecologic:
Ceaiurile Gadal Tea sunt certificate ecologic anual de către Austria Bio Garantie.
Află mai multe despre noi AICI.